Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Laboratorul de Învățare Alternativă din Suceava transformă copii în „gânditori creativi”

Data: 18-04-2017
Laboratorul de Înv??are Alternativ? din Suceava transform? copii în „gânditori creativi”

Peste 500 de copii din Vatra Moldoviței, județul Suceava, beneficiază de serviciile primului Laborator de Învățare Alternativă înființat în localitate, unde își consolidează cunoștințele dobândite la școală, își dezvoltă aptitudinile și abilitățile personale și de membri ai comunității. Laboratorul este un proiect implementat de Asociația Proiect Pro Europa cu sprijinul Fundaţiei de Sprijin Comunitar Bacău și cu finanțare acordată de Fundația Vodafone România, iar bugetul necesar înființării sale a fost de peste 14.000 de euro.

Laboratorul funcționează cu sprijinul a zece profesori și a peste 50 de elevi-tutori, cu toții voluntari. Programul complex de învăţare alternativă are o durată de zece luni și este structurat după modele de mentorat profesori-elevi, de tutoriat elevi-elevi şi de coaching.

Proiectul se va desfăşura în cinci şcoli din comună, pe perioada a 10 luni. Voluntarii vor fi implicaţi într-un program coerent, structurat şi complex de învăţare alternativă pentru copii şi tineri, de dezvoltare personală şi profesională şi de stimulare a performanţelor şcolare, centrat pe nevoile individuale de formare ale fiecărui copil, pe descoperirea abilităţilor şi dezvoltarea competenţelor europene.

Activităţile vor fi de tip laborator, respectiv de învăţare prin descoperire, care se bazează pe problematizare, investigare, cercetare, pe experienţa directă şi concretă, creativă. O învăţare euristică ce urmăreşte să antreneze copilul în procesul instruirii, să-i arate cum să înveţe, să-l ajute pentru învăţarea ulterioară, să-l transforme treptat într-un <gânditor creativ>”, au spus organizatorii.

 

Laboratorul de Învățare Alternativă din Vatra Moldoviței este unul dintre cele zece proiecte implementate în ultimele șase luni de Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău în regiunile Moldova și Bucovina cu ajutorul unei finanțări de peste 100.000 de euro acordate de Fundaţia Vodafone România în cadrul Programului Strategic „Investiție în Mediul Rural”. Peste 4.300 de copii, tineri, vârstnici și persoane cu dizabilități din județele Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea au beneficiat de servicii sociale, educaționale și medicale cu ajutorul finanțărilor acordate de Fundaţia Vodafone România prin programul „Investiție în Mediul Rural”. 

În contextul scăderii cheltuielilor cu educația, experţi în învăţământ din șase țări vin cu soluții de secol XXI În căutarea lui Eliade și a educației sănătoase Aplicație pentru joc și învățare Investigații despre educație, pentru a scoate-o din paradigma învechită Caravana –Fii pregătit– se pune în mișcare pentru a preveni în cazul situațiilor de urgență Dialog intercultural între tineri cu deficienţe de auz Copiii și tinerii din România merită în școli și licee profesioniști în educație Burse de la Roma Education Fund pentru anul universitar 2017-2018 Din toamna, elevii de gimnaziu vor învăța despre Robia romilor și Holocaustul evreilor și romilor Educatie non-formala pentru liceenii din Busteni