Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Burse de la Roma Education Fund pentru anul universitar 2017-2018

Data: 13-04-2017
Burse de la Roma Education Fund pentru anul universitar 2017-2018

Programul de Burse Roma Education Fund anunță deschiderea ciclului anual de burse, pentru Anul Universitar 2017-2018, adresat exclusiv persoanelor de etnie romă.

Scopul principal al acestui program  este de a contribui la dezvoltarea unei mase critice de romi, absolvenți de învățământ superior, încrezători și mândri de identitatea lor romă, specialiști în domeniul academic și social, dotați cu abilități și competențe care le permită să devină profesioniști în domeniile studiate, precum și să rămână conectați la comunitatea romă și să acorde sprijin în continuare în dezvoltarea și includerea acesteia în societate, în general.

Pentru a atinge acest obiectiv, programul de burse oferă sprijin studenților romi pentru a facilita accesul la învățământul superior în țările de reședință sau în străinătate și le sprijină eforturile academice în timpul studiilor pentru a putea absolvi cu succes.

Bursele sunt oferite pentru un an universitar, iar studenții își pot reînnoi aplicația și pot intra în competiția de burse, lansată în fiecare an.

Programul de burse Roma Education Fund (REF SP) oferă burse acordate în baza meritului academic pentru studenţii romi care urmează studii de licenţă, master sau doctorat în cadrul universităţilor acreditate de stat din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Moldova, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Turcia și Ucraina.

Astfel, există 4 scheme de bursă care se acordă:

  • Roma Memorial University Scholarship Program (RMUSP) -> DDL: 12 mai
  • Law and Humanities Program (LHP) -> DDL: 16 mai
  • Roma Health Scholarship Program (RHSP) -> DDL: 11 mai
  • Roma International Scholar Program (RISP) -> DDL: 25 iulie

Fiecare dintre aceste scheme are un ghid de aplicare, care pot fi consultate urmând acest link.

Din toamna, elevii de gimnaziu vor învăța despre Robia romilor și Holocaustul evreilor și romilor Educatie non-formala pentru liceenii din Busteni CRJ semnaleaza o nevoie imperativa de schimbare a paradigmei in educatia romaneasca! Ora de educatie rutiera conduce copii pe drumul cel bun Deschidem portile IT-ului studentilor din Iasi si Bacau Asociatia StartEvo lanseaza KIDIBOT in Romania Excluziunea educationala, vocile celor de pe teren 8.000 de copii traiesc inca in institutiile din Romania. Un studiu al HHC arata care sunt pasii catre inchiderea acestora Invatarea la scoala, dupa scoala, continua in judetele Dolj, Ialomita si Valcea O intalnire cu povestile de succes pentru liceeni