Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Legislatie ONG

Articole pe pagina
pagina 1 din 7
 1  2  3  4  5  6 

Redirectionarea impozitului pe profit de catre companii – libertatea contibuabililor si sprijinirea sectorului neguvernamental
Codul Fiscal a introdus din 2004 o facilitate la impozitare, de care inca foarte putine societati comerciale fac uz, si anume redirectionarea a 20% din impozitul pe profit datorat statului catre un ONG.
Care sunt conditiile necesar a fi indeplinite pentru inrgistrarea unei asociatii/fundatii?
Inregistrarea unei asociatii/fundatii presupune parcurgerea etapelor prevazute in Ordonanta 26/2000, mai exact intocmirea si obtinerea documentelor mantionate la raspunsul la intrebarea 3 de mai sus. Se va avea grija ca atat actul constitutiv, cat si statutul sa aiba continutul prevazut de lege.
Firma de avocatura Razvan Dinca si Asociatii se alatura retelei pro bono
Firma de avocatura Razvan Dinca si Asociatii se alatura retelei avocatilor ce ofera consultanta juridica pro bono, prin intermediul programului “Servicii juridice pro bono pentru ONG-urile din Romania”.
Cum se poate inregistra o asociatie/fundatie la judecatorie?
Oricare dintre membrii asociatiei/fundatiei, pe baza imputernicii date prin actul constituiv, poate formula o cerere de inscriere in Registrul asociatiilor si fundatiilor, aflat la grefa judecatoriei in a carei circumsciptie urmeaza sa isi aiba sediul asociaitia/fundatia.
Care sunt asemanarile si deosebirile intre asociatie si fundatie?
Ordonanta 26/2000 reglementeaza in mod distinct activitatea derulata de asociatii, respectiv fundatii. Spre deosebire de societatile comerciale, al caror scop este obtinerea de profit, in cazul asociatiilor si fundatiilor ceea ce prevaleaza este caracterul nelucrativ al obiectivelor urmarite.
1 Comentarii Data: 5-11-2014
Citeste intregul articol


Articole pe pagina
pagina 1 din 7
 1  2  3  4  5  6 

Redirectionarea impozitului pe profit de catre companii – libertatea contibuabililor si sprijinirea sectorului neguvernamental Care sunt conditiile necesar a fi indeplinite pentru inrgistrarea unei asociatii/fundatii? Firma de avocatura Razvan Dinca si Asociatii se alatura retelei pro bono Cum se poate inregistra o asociatie/fundatie la judecatorie? Care sunt asemanarile si deosebirile intre asociatie si fundatie? Reglementarea voluntariatului in Romania. Legea 78/2014-perspective, noutati, drepturi Avocatul Poporului atrage atentia asupra prevederilor legale lacunare privind protectia persoanelor cu handicap Consultare publica in ianuarie 2014 privind propunerea legislativa referitoare la adoptarea de masuri specifice in vederea dezvoltarii comunitatilor sarace din Romania Asociatiile din domeniul agricol intre cresterea reprezentativitatii si limitarea dreptului la asociere Imbunatatirea cadrului legal si fiscal privind sectorul ONG din Romania