Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Formulare utile


Infiintarea si functionarea asociatiilor si fundatiilor sunt reglementate, in principal, prin Ordonanta nr. 26/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, privind asociatiile si fundatiile.

2 Comentarii Data: 27-11-2012
Citeste intregul articol
Asociaţiile şi fundaţiile, persoane juridice de drept privat se pot constitui în conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii si fundaţii, modificata si completată prin OG 37/2003 fiind aprobată prin Legea 245/2005 de Parlamentul României după 5 ani de la emiterea acesteia de Guvern.

Voluntariat
Data: 13-08-2008
Voluntariatul este activitatea de interes public desfasurata din proprie initiativa de orice persoana fizica, în folosul altora, fara a primi o contraprestatie materiala; activitatea de interes public este activitatea desfasurata în domenii cum sunt: asistenta si serviciile sociale, protectia drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învatamânt, stiintific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protectie a mediului, social si comunitar si altele asemenea.

4 Comentarii Data: 29-04-2015
Citeste intregul articol
Unul dintre drepturile fundamentale ale cetăţenilor României garantat prin intermediul Constituţiei este dreptul de a avea acces la informaţii.

1 Comentarii Data: 18-01-2012
Citeste intregul articol
Cei care doresc sa-si infiinteze o asociatie ori fundatie (sau sa adere la una existenta in anumite situatii) trebuie sa prezinte obligatoriu certificatul de cazier fiscal odata cu depunerea actelor necesare la Judecatoria competenta pentru solutionarea cererii de inscriere sau modificare.
7 Comentarii Data: 5-02-2017
Citeste intregul articolGhid practic pentru infiintarea si functionarea organizatiilor neguvernamentale Ghidul pentru infiintarea asociatiilor si fundatiilor Voluntariat Liberul acces la informatii publice Obtinerea cazierului fiscal